ooglaseren-eyescan-slide-9

Lensimplantatie

Naast de bekende laserbehandeling zijn er diverse andere behandelingen op het gebied van refractiechirurgie. Als een ooglaserbehandeling voor u niet geschikt is, kan een lensimplantaat bijvoorbeeld een goede oplossing zijn. Als Eyescan onderzoekcentrum kunnen wij vooronderzoeken uitvoeren om te zien of uw ogen geschikt zijn voor implantlenzen en welke behandeling voor u het meest geschikt is. Voor de behandeling zelf kunt u terecht bij Eyescan, een zeer gerenommeerde oogzorgkliniek in Utrecht. Eyescan werkt met een team van ervaren oogartsen die de meest geavanceerde apparatuur tot hun beschikking hebben. U bent bij hen in goede handen. Voor de nazorg kunt u gewoon weer bij ons terecht.

Implantlenzen kunnen in 2 categorieën worden verdeeld:


Voorzetlens

Voorzetlenzen worden in het oog vóór de eigen lens geplaatst. Uw eigen lens blijft behouden en uw ogen worden uiterst nauwkeurig gecorrigeerd op scherpte. Voorzetlenzen kunnen uitkomst bieden bij sterkte afwijkingen die minder geschikt zijn om te laseren.


Vervanglens

Vervanglenzen vervangen uw eigen ooglenzen en zorgen voor een superieure beeldkwaliteit.

Vervanglenzen bij staar

Bij cataract, ook wel staar genoemd, is de eigen ooglens vertroebeld waardoor u wazig ziet. Een vervanglens vervangt de eigen ooglens en zorgt (afhankelijk van het type lens) voor scherp zicht veraf, op computerafstand en op leesafstand. De behandeling is gelijk aan een staaroperatie, maar bij Eyescan wordt er een lens geplaatst waarin meerdere kijkafstanden geslepen zijn.

Multifocale implantlenzen

Bij het ouder worden, wordt de ooglens steeds stugger. Hierdoor ontstaan rond het 45e levensjaar vaak problemen met lezen. Multifocale implantlenzen kunnen bij 90% van de klanten ervoor zorgen dat u op alle afstanden scherp ziet zonder bril of lenzen. De operatie zelf gebeurt onder plaatselijke verdoving en duurt ongeveer een half uur. U zult vrijwel geen last hebben van napijn.

Bij implantlenzen wordt er één oog per keer behandeld. Het tweede oog volgt binnen enkele weken.

Voorzetlenzen zijn vooral een uitkomst bij hogere sterktes, tot -23.00 en +15.00 en cilindersterktes tot -/+7.50. Voor vervanglenzen wordt meestal gekozen wanneer leesklachten ontstaan en/of wanneer er sprake is van staar (cataract).

Ooglaseren-oog-vervangendelenzen-3

Catalys, lasergestuurde lensimplantatie

De oogartsen van Eyescan werken met een ultramodern apparaat, het Catalys Precision Laser System™. Traditioneel wordt bij een lensvervangende operatie door de refractiechirurg handmatig een incisie gemaakt, het voorkapsel wordt geopend en de natuurlijke lens vergruisd. Daarna wordt een implantlens in de kapselruimte geïnjecteerd. Bij een behandeling met de Catalys wordt de incisie en het verwijderen van de lens door een uiterst nauwkeurige laser uitgevoerd. Wilt u meer weten over lasergestuurde lensimplantatie? Lees dan dit artikel.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over implantlenzen, al dan niet in combinatie met een staaroperatie? Stel ons uw vraag! Uiteraard kunt u ook een afspraak maken voor een vooronderzoek om te zien of uw ogen geschikt zijn.


Top